Over mij als coach
Mijn naam is Manja Brouwers en ik ben AD(H)D coach en Mindfulness trainer. Ik heb zelf ook AD(H)D.

Ik heb een alternatieve DIY instelling en hou van een gezonde dosis relativerende humor. Ik ben niet bang voor negativiteit of de donkere kanten van onze gedachten en gevoelens. Deze erkennen en er een positieve uitlaatklep voor vinden is een van mijn specialiteiten. Naast de opleiding tot AD(H)D coach heb ik ook een opleiding gevolgd tot Mindfulness trainer. Mindfulness heeft mij persoonlijk veel gebracht en ik ben ervan overtuigd dat veel mensen met AD(H)D door het trainen van hun brein met mindfulness meer rust, focus (ja echt!) en plezier kunnen halen uit hun leven. Bovendien is het een uitstekende manier om emoties beter te reguleren en stabieler in het leven te staan.


Ik ga graag uit van alle talenten en kwaliteiten van mijn coachies. Misschien weet je niet goed wat je kwaliteiten zijn of waar je van oplaad. Dan gaan we daar naar op zoek. Weet je dit al wel? Dan gaan we zoeken naar hoe we deze versterken en hoe we deze kunnen inzetten als tegenwicht voor de dingen waar je moeite mee hebt. Zo kan je ook veel meer jezelf zijn.

Mijn insteek is om je snel in enkele sessies weer richting te geven zodat je zelf verder kan. In 3 tot 6 sessies kan je afhankelijk van je coachvraag al heel veel stappen zetten. Mijn doel is dus om mezelf zo snel mogelijk overbodig te maken.

Over mijn eigen ervaringen met AD(H)D
Ik kreeg in 2015 de diagnose AD(H)D het ADD type. Er vielen ineens vele kwartjes.  Toch heeft het nog enkele jaren geduurd  voor ik mijn eigen puzzel  voor mekaar had. Ik had achteraf gezien graag zelf een coach gehad. Dat had veel gescheeld. Ik heb heel veel uitgeprobeerd (o.a verschillende dieeten, beweging, therapie, medicatie) en lang gezocht. Emotieregulatie is altijd hetgene geweest waar ik het meest mee geworsteld heb als AD(H)D er. Veel voelen en er weinig raad mee weten. Overspoeld worden, dus proberen je gevoel te negeren, tegen te houden of te ontwijken. Dat gaat uiteindelijk niet goed en is vreselijk uitputtend.

Mindfulness bij AD(H)D
Mindfulness heeft mij uiteindelijk enorm geholpen. Vandaar dat ik naast een opleiding tot AD(H)D coach ook een opleiding tot Mindfulness trainer heb gevolgd. Ik gebruik daarom veel mindfulness technieken in coaching. 
Mindfulness in bewezen effectief voor mensen met AD(H)D. Met Mindfulness meditatie train je je brein en ontstaat er meer balans tussen je denken, lijf en emoties. Je krijgt letterlijk meer regie over je AD(H)D. Op de lange termijn kan het zelfs even effectief zijn als medicatie. En dat allemaal zonder de nadelen van medicatie!
In september 2023 start ik daarom met het geven van de eerste mindfulness training.  
 
 
E-mailen
Bellen
Info